Agost

Agost

Mikao Usui va néixer el 15 d’agost de l’any 1865 al poble de Taniai, Gifu, al Japó. Fou estudiant de medicina, psicologia, història i religió.

Va ser durant el período en el que treballava de professor de teología, en la Universitat Doshisha a Tokio, en el que les preguntes dels seus estudiants sobre les curacions impartides pels grans Mestres Jesús i Buda i no saber respondre’ls el van empènyer a deixar el seu càrrec i començar una llarga troballa que el portaria a recórrer monestirs budistes per tot el Japó.

Fins que en un petit monestir va trobar una antiga escriptura sànscrita del Tibet amb una simbologia que descrivia amb exactitud tant les tècniques de curació energètica, com la manera de transmetre aquest coneixement a altres persones. Després d’uns anys d’estudi va sentir que era el moment de profunditzar més i va decidir fer un dejuni i meditació de vint i un dies a la muntanya de Kurama, al nord de Kioto. L’últim dia d’aquest retir va veure una gran bola de llum que es dirigia cap a ell, va ser, aleshores, que va veure la mateixa simbologia tibetana i va ser connectat amb el flux de l’energia vital universal, convertint-se en el primer gran mestre de Reiki dels temps moderns.