Setembre

Setembre

El mes de setembre en llatí és septium que significa set. Aquest és el número de xacres principals que tenim en el nostre cos i és per aquí per on entra i surt l’ energia, les sensacions, l’informació i els sentiments.

Cada un d’aquests set xacres principals es troben repartits per a tota la columna vertebral, des del còccix fins al cap, i al seu torn, estan connectats a les diferents glàndules endocrines del nostre cos. Tenint en compte això, els xacres tenen una forta influència en diverses funcions del nostre propi cos, de manera que el seu equilibri és vital per al benestar integral del nostre organisme. 

Vols conèixer una mica més sobre les funcions dels xacres i com podem mantenir-los equilibrats?

 

Xacra 1 Muladhara o xacra base

Representat amb el color vermell, es troba situat en la base de la columna. Està connectat amb l’element Terra i es relaciona amb la vitalitat i la voluntat de viure. És per això que si no es troba alineat, a l’estar lligat l’aparell digestiu i la columna vertebral, es pot tenir aquesta manca de energia física, mal d’esquena, sensacions de fred, problemas sexuals, restrenyiment i agressivitat. La forma més efectiva de reequilibrar és a través d’una dieta sana, treballant en la terra amb activitats com la jardineria, fent exercici o ballant. Mantra: LAM.

Xacra 2 Svadhistana o xacra sacral

El color és el taronja, i el trobarem per sota el melic a la zona de la matriu. El seu element és l’aigua i està relacionat amb tota mena de procesos psicològics i mentals com les emocions, el plaer, la creativitat o la necessitat de socialitzar. Està lligat a la part sexual de l’ésser humà i relacionat també amb el nostre sistema urinari, i als òrgans sexuals com els ovaris o testicles. Quan no està equilibrat, es tradueix en símptomes de depressió, asma, al.lèrgies, desordres alimentaris, problemas d’addicció i fins i tot problemas d’impotència o frigidesa. La forma més efectiva de reequilibrar és realitzant activitats relaxants, a través de massatges i prenent el sol. Mantra: VAM.

Xacra 3 Manipura o el xacra del plexe solar 

El seu color és el groc i el seu element és el foc. Està situat per sobre del melic sobre l’estómac. Es relaciona amb l’intel.lecte, l’autodisciplina i la motivació. Quan no està equilibrat, a l’estar lligat a l’aparell digestiu i amb òrgans com el pàncrees i vesícula, es poden contemplar problemas digestius així com mala memòria, nerviosismo i bloqueig mental. La forma més efectiva d’equilibrar de nou aquest xacra es cridant, colpejar un coixí o practicar ioga per relaxar-se. Mantra: RAM.

Xacra 4 Anahata o el xacra cor. 

Representat amb el color verd, rosa i daurat i, el seu element és l’aire. Situat al centre del pit, està relacionat amb tot el que té a veure amb l’amor i la capacitat d’estimar incondicionalment, a més del perdó, la compassió, i l’acceptació d’un mateix. Si el funcionament es inharmònic al estar connectat amb el cor, els pulmons, el fetge i el sistema immunològic, podem patir de pressió alta, a més de dificultats emocionals per estimar. Els experts aconsellen conectar amb un mateix de nou, relaxar-se pintant mandales, practicar tècniques de respiració i fer passejades en la natura. Mantra: YAM. 

Xacra 5 Vishuddha o xacra del coll.

El color és el blau i el seu element és l’èter. Es troba a la zona de la laringe a l’altura de la gola i està relacionat amb la comunicació, la saviesa, la capacitat d’organització i la planificació. Al seu torn, està connectat amb les cordes vocals, l’oïda, la gola i els pulmons. En desequilibri es pot sofrir de desordres hormonals, hiperactivitat, febre i problemes a la zona bucal. La forma més efectiva de reequilibrar és cantant les nostres cançons favorites, gaudint del silenci o observar la lluna sobre el reflex de l’aigua. Mantra: HAM.

Xacra 6 Ajna o xacra del tercer ull

El seu color és l’indi i el seu element és la llum. Es troba a la zona de les celles i està relacionat amb el nostre sistema nerviós central i endocrí. D’altra banda, se’l relaciona amb la nostra percepció extra sensorial, el desenvolupament de les habilitats físiques i l’autorealització. Els símptomes de desequilibri són: problemes de coordinació, desordre de la son i migranya. Per equilibrar-ho, es pot meditar o portar a terme visualitzacions guiades relaxants.

Xacra 7 Sahasrara o el xacra corona

Representat amb el color violeta, blanc i l’element és l’espai. Es troba a la coroneta i és el centre de la connexió espiritual. Connecta les parts física, emocional, mental i espiritual. Per la seva localització, està molt vinculat al cervell on es troba la glándula pineal-epífesis. Quan aquest xacra està desequilibrat, un pot patir malalties com Parkinson, depressió, tenir pensaments desordants i tota classe de desordres mentals. Per alinear-lo de nou, es recomana la meditació, el ioga i el contacte amb la natura, entre altres aspectes. Mantra: KSHAM.